Kecman: Pobjedom smo na korak od titule

Zeničanke dočekuju Jedinstvo

Kecman: Pobjedom smo na korak od titule

D. Kurbegović

Utakmicama osmog kola u utorak se nastavlja takmičenje u Ligi 6 Bosne i Hercegovine za košarkašice. Ekipa košarkaškog ženskog kluba Čelik će u ovom kolu ugostiti ekipu tuzlanskog Jedinstva.

Nakon minimalnog poraza od ekipe Play off u Sarajevu, ekipa Čelika je zadržala lidersku poziciju na tabeli sa velikim šansama da odbrani nakon Kupa i titulu Prvaka Bosne i Hercegovine. Do kraja Lige 6, Čelik će pored utakmice sa Jedinstvom odmjeriti snage sa Brčankom u Brčkom i u posljednjem kolu na domaćem parketu ugostiti će ekipu banjalučkih Orlova. 

Šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman kaže da i nije pretjerano zadovoljan utakmicom u Sarajevu, ali da je zadovoljan rezultatom koji ih ostavlja na liderskoj poziciji i sa velikim šansama za odbranu titule.

"Kao što sam i najavio u Sarajevo nismo išli da branimo prednost iz prve utakmice. Željeli smo pobijediti, imali smo nekoliko sjajnih perioda u našoj igri, ali domaće igračice su istrajale u svojoj upornosti i na kraju slavile minimalnu pobjedu. Ovaj poraz u konačnici nama ništa ne znači jer imamo još tri utakmice koje realno trebamo pobijediti i odbraniti titulu prvaka države", kaže Kecman. 

Već prva naredna prepreka je tuzlansko Jedinstvo.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"To je ekipa u kojoj se sve vrti oko Melise Brčaninović. Mi smo u prvom dijelu sezone slavili u Tuzli, tako da očekujem sigurnu pobjedu i na našem parketu. Dobro se spremamo, malo nas je poremetila povreda Irme Rahmanović u Sarajevu, ali bez obzira na to smatram da smo kvalitetniji i na kraju krajeva mi nemamo izbora osim pobjediti kako u ovoj tako i u preostale dvije utakmice do kraja Lige 6,a ovim putem pozivam publiku da nas podrži, kako bi ponovo slavili dvostruku krunu kao i prošle sezone.

Utakmica Čelik - Jedinstvo igra se u utorak u Areni Zenica sa početkom u 18,00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.