KK Promo uskoro domaćin u svom gradu

Završena izgradnja sportske dvorane

KK Promo uskoro domaćin u svom gradu

S. Mlaćo

Općina Donji Vakuf konačno je dobila Gradsku sportsku dvoranu.

Izgradnja dvorane počela je prije nekoliko godina, a a već su postavljene i tribine te parket. Glavni finansijer radova je Općina Donji Vakuf na čelu sa načelnikom Husom Sušićem, a svečano otvaranje zakazano je za 25. novembar ove godine. Tom prilikom bit će održan i prigodan program, a onda će 26. ili 27. novembra svoju prvu utakmicu u novoj dvorani u sklopu A-1 lige naše zemlje odigrati košarkaši Proma iz ovog grada koji će ugostiti zenički Čelik.

Promo je do sada gostujuće utakmice igrao u Travniku, gdje ih je pratila armija navijača i sugrađana, a sada će svi oni imati pravu priliku da u svom gradu daju podršku svojim ljubimcima.

Dvorana će imati 800 sjedećih mjesta, a stolice su donacija firme Montažne kuće Promo iz tog grada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi