Košarkaši Borca poraženi u Bratuncu
foto:SportSport

Meč 15. kola Prve muške lige RS

Košarkaši Borca poraženi u Bratuncu

D. Vejo

Izabranici Bojana Božića su nakon serije pobjeda poraženi na gostovanju u Bratuncu rezultatom 83:62, po četvrtinama 17:18, 22:16, 22:11 i 22:17.

Početak meča nije nagovještavao ubjedljiv poraz gostujuće ekipe. Košarkaši Borca su sjajno otvorili meč. Jaka odbrana i šutevi za tri poena krasili su igru crveno-plavih tokom prve četvrtine. Predvođeni Nikolićem, Banjalučani su uspjeli da period završe sa 18 postignutih poena, tačnije košem više u odnosu na protivnika.

Međutim, potpuno drugačiji scenario viđen je u drugom periodu meča. Domaćin se budi i kreće u napad. Sjajnim potezima Lazića i Markovića bijeli uspjevaju da slome otpor gostujuće ekipe i ubace čak 22 poena. Na drugoj strani, Raca i Mikeš su pokušali da smanje prednost ali njihovi šutevi za tri poena nisu urodili plodom. Na predah se otišlo s vodstvom domaćina od pet poena razlike.

Da je pad koncentracije uzrok lošoj igri Borca, osjetilo se odmah u nastavku. Košarkaši Bratunca su u trećoj četvrtini potpuno nadigrali goste iz Banja Luke. Ponovo 22 poena ubacili su u protivnički koš. A četvrtinu je opet obilježio Marković. Pobjednik ovog meča već se nazirao.

Kao i u prethodne dvije četvrtine tako i u posljednjoj, Bratunac ponovo ubacuje 22 poena, dok gosti imaju malo bolji učinak nego u prethodnoj, postigli su 17 koševa čime se utakmica završava.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Marković sa 16 postignutih poena dok je to kod Borca bio Mikeš sa 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi