Kozara poražena od Rudara

Prva muška liga RS

Kozara poražena od Rudara

D. Vejo

Košarkaši Kozare sinoć su na svom parketu u Aleksandrovcu poraženi od ekipe Rudara iz Ugljevika, a u okviru 9. kola Prve muške lige Republike Srpske rezultatom 70:74, po četvrtinama je bilo 22:15, 14:19, 16:23 i 18:17.

Domaćin je dobro otvorio utakmicu. Prvi period riješili su u svoju korist. Nakon toga, u drugoj dionici bolje su zaigrali gosti iz Ugjevika koji su smanjili rezultatski zaostatak. Na odmor, dolazi se sa prednošću crveno-bijelih od dva poena razlike (36:34).

Gosti su početkom drugog poluvremena odlučili da idu na sve ili ništa. Kvalitetna odbrana ali i napad, krasili su igru košarkaša Rudara u nastavku, koji stižu zaostatak te po prvi put na meču dolaze u vodstvo. Rezultat prije posljednje perioda glasio je 52:57 u korist gostiju. Ekipa Žarka Milakovića krenula je oštro u posljednjoj četvrtini, ali ni to nije bilo dovoljno za preokret i pozitivan ishod.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Janković sa 23 postignuta poena, dok se kod gostiju istakao Stevanović sa 30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi