KŽK Čelik u neizvjesnoj utakmici bolji od Orlova

Premijer liga BiH za žene

KŽK Čelik u neizvjesnoj utakmici bolji od Orlova

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni dočekali su ekipu Orlova u okviru 5. kola prvenstva BiH za žene. Prije ovog kola Zeničanke su imale skor od četiri pobjede u četiri odigrane utakmice, dok je ekipa Orlova u tri odigrane utakmice imala skor od dvije pobjede i jednog poraza.

Gošće iz Banja Luke bolje su otvorile utakmicu, te su prvu četvrtinu riješile u svoju korist rezultatom 15:19. U drugoj četvrtini Zeničanke su zaigrale mnogo bolje, te su polovinom ovog perioda napravile seriju od 13:0, tako da su na poluvrijeme otišle s prednošću od sedam poena razlike 38:31.

U trećem periodu gošće su ponovo igrale bolju odbranu, tako da su smanjile vodstvo Čelika. Na kraju trećeg perioda bilo je 51:47 za izabranice Slobodana Kecmana.

Zeničanke su bolje otvorile i posljednji period utakmice, tako da su u 34.minuti imali plus 10 poena razlike 61:51, međutim s nekoliko vezanih grešaka domaćih košarkašica, Orlovi se ponovo vraćaju u utakmicu preko svoje dvije nabolje igračice Radenović i Tomasović, koje su smanjile prednost domaćih košarkašica na 63:58 pet minuta prije kraja utakmice. 

Domaći trener Slobodan Kecman na tri i po minute prije kraja utakmice zove minutu odmora, jer su gošće iz Banja Luke došle na samo minus jedan poen 65:54. Nakon odmora Aldijana Iriškić s dva poena, te asistencijom za Nizamić, koja postiže tricu vraća šest poena razlike za Čelik 70:64 na dvije i po minute prije kraja utakmice.

Najiskusnija domaća košarkašica Aldijana Iriškić uzima stvari u svoje ruke, tako da ponovo s linije slobodnih bacanja vraća plus šest za domaće košarkašice, a zatim sjajnom odbranom nad najboljom igračicom gošći Rađenović prelama utakmicu na stranu domaće ekipe. Na kraju je bilo 74:69 (15:19, 23:12, 13:16 i 23:22)  za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najefikasnije igračice u pobjedničkoj ekipi bile su Aldijana Iriškić s 19 poena, pet skokova i šest asistencija, Anida Ćorović dodala je 15 poena, Sara Heljić je ubacila 11 poena uz fenomenalnih 18 skokova, te Nedžla Kovačević s 13 poena i osam skokova. U redovima ekipe Orlovi raspoložene za igru bile su Rađenović s 25 poena i šest skokova, te Tomasović s 20 poena i sedam skokova.

Bila je ovo peta pobjeda u pet odigranih kola za mladu ekipu Čelika, koja je ovu sezonu ušla s igračicama iz domaćeg kadra koje su starosne dobi do 20 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi