KŽK Čelik ubjedljiv protiv Play Offa

Finale doigravanja u ženskoj košarci

KŽK Čelik ubjedljiv protiv Play Offa

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni u prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka pobijedile sarajevski Play Off rezultatom 84:61 (23:13, 15:20, 29:18 i 17:10).

Od početka utakmice Zeničanke su nametnule svoj ritam igre, te su iz minute u minutu povećavale svoje vodstvo. Gošće iz Sarajeva držale su se do poluvremena koje je završeno sa +5 za domaće (38:33), međutim to je sve što su izabranice trenera Gorana Loje pokazale večeras u Zenici.

Treća i četvrta četvrtina protekla je u potpunoj dominaciji Čelika, koje su večeras na krilima Aldijane Iriškić, Aide Kalušić i Jasmine Bigović potpuno zasluženo I uvjerljivo porazile ekipu iz Sarajeva.

Najefikasnije košarkašice u Čeliku bile su: Aldijana Iriškić sa 21 poenom, Aida Kalušić sa 19, te Jasmina Bigović 16 i Marina Džinić sa 10 poena. Kod ekipe Play off-a jedine raspoložene za igru večeras su bile Nikolić sa 15 i Đapo sa 10 poena.

Čelik - Play Off 84:61

ČELIK: Halimić 2, Džinic 10, Gagić 6, Bigović 16, A. Kovačević 2, Kalušić 18, M. Rahmanović 7, I. Rahmanović, Ćorović 2 Iriškić 21, N. Delić, A. Delić. Trener: Slobodan Kecman.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

PLAY OFF: Mujović, Babić 15, Ganilović, Alispahić 1, Nikolić 15, Prlja 2, Omerbašić, Džombeta, Kovačević 7, Đapo 10, Bugarin 7, Džebo 4. Trener: Groan Lojo

Finalna serija doigravanja igra se na tri dobijena susreta, a naredna utakmica na programu je u subotu u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.