Lojo: S optimizom idemo u Zenicu

Danas derbi košarkaškog prvenstva BiH

Lojo: S optimizom idemo u Zenicu

A. Beganović

Derbi susret 2. kola Lige 6 u Zenici će odigrati košarkašice Čelika i Play Off Happyja.

Zeničanke u ovaj duel ulaze kao favoritkinje, no iz redova sarajevskog kluba najavljuju dobru igru i borbu do samog kraja.

"Idemo na noge kvalitetnoj ekipi, koja u svom rosteru ima četiri strane igračice, koje su i nosioci njihove igre. Dobro se poznajemo i smatram da im naša mlada ekipa u kojoj igra devet bh. reprezentativki može dobro parirati", za SportSport.ba kaže trener Play Off Happyja Goran Lojo.

"Iako nam je prosjek godina 17, smatram da smo fizički spremniji i motivisaniji, te s optimizom očekujemo početak utakmice. Igrat ćemo bez pritiska, naše vrijeme tek dolazi, a već smo u samom vrhu bh. košarke. Liga 6 se igra bez play-offa, što nama odgovora, jer nam Zeničanke u drugom dijelu dolaze u goste, tako da nakon večerašnjeg duela neće biti ništa riješeno", dodao je Lojo.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Susret Čelika i Play Off Happyja igra se danas sa početkom u 18:00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.