Marković: Nadam se da su momci izvukli pouku

Juniori BiH večeras protiv Crne Gore za ulazak u polufinale

Marković: Nadam se da su momci izvukli pouku

Ukoliko postoji poraz koji bi nam stigao u boljem trenutku, onda je to sigurno zadnji protiv Finske (86:84), koji su doživjeli naši košarkaški juniori u prvoj utakmici drugog kruga EP u Sarajevu divizija B.  

 

Jer, prenijeli smo dva boda iz prve faze, u novonastaloj grupi F zajedno sa Crnom Gorom, Finskom i Belgijom imamo dva boda tako da nam ipak ostaje utakmica sa Crnom Gorom kao jedina prepreka prema plasmanu u polufinale.

 

Nakon jučerašnjeg poraza od Finske selektor Nenad Marković je bio kratak.

 

"Desilo se ono o čemu smo uporno pričali i prije ove utakmice. Glupo je što moraš doživjeti poraz pa da postaneš svjestan nekih stvari. Koliko su momci naučili na greškama vidjet ćemo večeras. Imali smo 16 poena razlike, sve predispozicije da utakmicu privedemo kraju sa plus 20 na svom kontu. Ali, kada ti protivnik ostvari 19 ofanzivnih skokova, onda je pitanje koliko možeš očekivati. Upozoravali smo momke na Rajalu (23 poena, šut za dva 11/12,) i vidjeli ste sve", bio je kratak Marković dodavši na kraju.

 

"Danas igramo sa Crnom Gorom i ako ne možemo slaviti onda nismo niti zaslužili plasman u polufinale."

 

Dakle, večeras igramo protiv Crne Gore utakmicu u kojoj će pobjednik u polufinale šampionata. 

 

Meč počinje u 18:30 sati i igra se u dvorani KSC-a "Ilidža". Ulaz je slobodan.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.