Mega Leks siguran protiv Zadra

Regionalna ABA liga

Mega Leks siguran protiv Zadra

Košarkaši Mega Leksa slavili su pobjedu u meču 19. kola regionalne ABA lige protiv Zadra sa 92:75.

Domaći su odlično otvorili meč te su već nakon prve dionice imali prednost od 28:13. U drugom periodu susreta igrali su gotovo jednako dobro pa su i taj period riješili u svoju korist sa 25:14. Već tada je bilo jasno da gosti više nemaju šta tražiti u ovom meču.

Zadar je odigrao daleko bolje drugo poluvrijeme, ali ponajviše zbog toga što je Mega Leks podigao ručnu. Na kraju su uspjeli da smanje prednost domaćih na konačnih 92:75.

Najefikasniji kod domaćih bio je Spasojević sa 16 poena, dok su Kaba i Zagorac dodali po 13. Kod poražene ekipe Franke i Barać su ubacili po 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi