Mladost nije mogla zaustaviti Igokeu

Igokea slavila

Mladost nije mogla zaustaviti Igokeu

M. Šljivak

Košarkaši Igokee plasirali su se u finale prvenstva Bosne i Hercegovine. Tim iz Laktaša je večeras u drugom meču polufinalne serije savladao ekipu Mladosti rezultatom 84:81.

Igokea je od prve minute krenula žestoko. Vodili su cijelim tijekom prvog perioda, a u jednom trenutku su imali i 16 poena prednosti. Ipak, serijom od 6:0 u finišu prve dionice Mladost je smajila zaostatak na samo minus 10, 28:18. 

Sigurnom igrom Igokea je održavala prednost u drugoj četvrtini. Mladost je pokušavala da se vrati u utakmicu, a nakon 20 minuta igre su uspjeli dodatno da smanje prednost na sedam poena, 47:40.

Sjajnom igrom u trećoj dionici Mladost se vratila u utakmicu. Uspjeli su u jednom trenutku i da povedu, a u posljednju četvrtinu se ušlo neriješenim rezultatom, 65:65.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Iako je Igokea ponovo uspjela da se odvoji u završnih 10 minuta, Mladost se nije predavala. Uveli su susret u nezivjesnu završnicu. Ipak, Igosi se bolje snalaze u finišu, te dolaze do pobjede i plasmana u finale. 

Sergerio Gipson je predvodio Igokeu s 25 poena u ovom susretu,  Jorović i Bunić su dodali po 12, dok je kod domaćih Nikola Malešević ubacio 24 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.