Nikad jači sastav košarkaške reprezentacije BiH

Mulaomerović odabrao 20 igrača

Nikad jači sastav košarkaške reprezentacije BiH

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović danas je objavio spisak igrača na koje će računati na pripremama za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Na njemu se nalazi dvadeset imena i čini se da naša reprezentacija nikada nije bila u jačem sastavu, barem na papiru.

Tu su glavne zvijezde Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, zatim mladi Džanan Musa, Kenan Karahodžić, Emir Sulejmanović i mnogi drugi. Poziv je dobio i Nihad Đedović.

Kompletan spisak: Edin Atić, Nedim Buza, Nedim Delalić, Nihad Đedović, Nikola Gajić, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Miralem Halilović, Kenan Karahodžić, Elmedin Kikanović, Milan Milošević, Džanan Musa, Jusuf Nurkić, Muhamed Pašalić, Dalibor Peršić, Alexander Renfroe, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović, Mirza Teletović i Adin Vrabac.

Pripreme za nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kreću 25. jula 2016. godine. Podsjetimo, naša reprezentacija se nalazi u grupi sa Švedskom i Rusijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi