Novi poraz mladih bh. košarkašica

Evropsko prvenstvo A divizije

Novi poraz mladih bh. košarkašica

E. Škorić

Bh. košarkašice doživjele su i drugi poraz na Evropskom prvenstvu A divizije do 20 godina.

Naše djevojke su na Evropskom prvenstvu u Portugalu sinoć poražene od domaće selekcije Portugala, a večeras ih je savladala Poljska rezultatom 68:55.

Poljakinje su nakon prvog perioda igre stigle do velike prednosti (25:11) i do kraja utakmice više nismo uspjeli da im se rezultatski približimo.

Istina, u zadnjoj dionici smo smanjili na minus pet, ali to je bilo najbolje što smo mogli.

Poljskoj je ovo prva pobjeda, pošto su jučer poražene od Španije. Nama u grupnoj fazi ostaje još meč upravo sa jakom selekcijom Španije.

Radomska je sa 16 poena bila najefikasnija u timu Poljske, dok je u našem timu Brčaninović bila daleko najbolja sa 22 poena. Dvocifrena je bila još Marković, koja je ubacila 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi