Nurkić: NBA je priča koja dolazi, imaću šta pokazati

Jusuf Nurkić za SportSport.ba

Nurkić: NBA je priča koja dolazi, imaću šta pokazati

M. Šljivak

Dragulj bh. košarke Jusuf Nurkić ponovo je pokazao zašto je među najboljim mladim košarkašima svijeta. Predvodio je našu mladu reprezentaciju do titule prvaka B divizije i plasmana među najbolje ekipe Evrope. 

Protivnički igrači jednostavno nisu mogli zaustaviti Nurkića, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva. 

Nurkić za SportSport.ba ističe kako mu osvojeni naslov znači mnogo

"Znači mi puno osvajanje Evropskog prvenstva. Publika je prepoznala naš rad i podržala nas. Bez njih ne bi bilo kompletno. Ipak su ovo zlatni momci koji zaslužuju podršku. Žao mi je što nijedna televizija nije prenosila prvenstvo, ali to je već druga priča", rekao je Nurkić, koji sebe ne želi izdvajati iznad ekipe.

"Moj učinak je apsolutno nebitan. Ovdje sam sa momcima jednako vrijedan i činili smo jedni druge boljim na terenu. Uspjeli smo bez poraza osvojiti prvenstvo, što prije dvije godine nismo, jer smo tad izgubili jednu utakmicu. Kada sam stigao, rekao sam momcima da želim da osvojimo prvenstvo bez poraza. Na kraju smo i uspjeli" dodaje Nurkić...

Jusuf će se nakon mlade selekcije, sa svojih nekoliko kolega, priključiti A reprezentaciji

"Komentar na kvalifikacionu grupu nemam.  Želim pomoći reprezentaciji, a na terenu  ćete vidjeti kako izgledamo. Najviše  mi je drago da je Stefan Glogovac dobio poziv. On je zaslužio biti dio najbolje petorke na Evropskom prvenstvu", istakao je Nurkić.

Naš košarkaš je nedavno izabran na NBA draftu, a ekipi Denver Nuggetsa će se pridružiti odmah po završetku reprezentativnih obaveza.

"NBA je priča koja dolazi. Itekako ću imati šta pokazati u najjačoj ligi svijeta", rekao je za SportSport.ba Jusuf Nurkić...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.