Nurkić: Neću igrati za reprezentaciju u narednim mečevima

Zbog povrede propušta pretkvalifikacije za SP

Nurkić: Neću igrati za reprezentaciju u narednim mečevima

E. Čaušević

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom narednog mjeseca okuplja se u Sarajevu uoči priprema za pretkalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Izabranici Duška Vujoševića okupljaju se u Sarajevu 2. jula kada će početi pripreme za mečeve pretkvalifikacija. Vujošević je nedavno objavio spisak košarkaša na koje računa, a na njemu su se našli Jusuf Nurkić i Mirza Teletović. No, sada je jasno da ćemo u ovim mečevima biti bez centra Portlanda, Jusufa Nurkića.

"Zbog procesa rehabilitacije nakon povrede u protekloj NBA sezoni ove godine, nažalost, neću moći nastupiti u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.Procjena je ljekarskog tima mog kluba da je povreda u takvom stanju da zahtijeva oprezan pristup i poseban program rada, kako bih spreman dočekao novu sezonu za nekoliko mjeseci", napisao je Nurkić na zvaničnoj Facebook stranici, te dodao:

"Dres BiH uvijek sam nosio sa velikim zadovoljstvom i vjerujem da će ga nositi još dugi niz godina. Nažalost, ovaj put spriječila me je povreda. Reprezentaciji želim sve najbolje u predstojećim utakmicama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi