Nurkić nezaustavljiv, Mirza ponovo s parkinga

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Nurkić nezaustavljiv, Mirza ponovo s parkinga

M. Šljivak

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su i u proteklih sedam dana pružili izuzetno dobre partije za klubove u kojima nastupaju. Jusuf Nurkić i dalje nosi igru Cedevite, dok su naši navijači ponovo mogli uživati u šutevima s parkinga od strane Mirze Teletovića.

Mirza uništio Pistonse i pogađao odlučujuće šuteve

Četiri utakmice su Brooklyn Netsi našeg Mirze Teletovića odigrali u protekloj sedmici, a kapiten naše reprezentacije je pružio izuzetno dobre partije.  U pobjedi nad Houston Rocketsima Mirza je ugradio 10 poena i sedam skokova, da bi potom u derbiju New Yorka s Knicksima upisao šest poena, a Netsi su upisali poraz.

Fantastičan je Teletović bio u susretu protiv Detroit Pistonsa. Rešetao je koš Pistonsa, a susret je na kraju završio s 20 poena uz šest ubačenih trojki. Iako je protiv Philadelphije ubacio samo tri poena, njegova je trojka u posljednjoj minuti prelomila susret u korist Netsa. 

Nurkić razbio centre Partizana, dobro krenuo i u prvenstvu

Jusuf Nurkić je u posljednjem kolu regularnog dijela sezone u ABA ligi odigrao odličnu partiju protiv Partizana u Beogradu. Iako je Cedevita lagano poražena, Nurkić je bio nezaustavljiv za centre domaćeg tima, a susret je završio s 15 poena i osam skokova.

Protekle sedmice je počelo i prvenstvo u Hrvatskoj. Cedevita je u prvom kolu iznenađujuće poražena od Zadra u Domu sportova, a Nurkić je ubacio osam poena, dok je kod Zadrana Marko Šutalo ubacio 13 poena. 

Cedevita je tijekom vikenda savladala Šibenik na svom parketu, a centri gostujućeg tima nisu imali rješenje za Nurkića, koji je u ovom susretu ubacio 17 poena i sedam skokova.  Marko Šutalo je nakon 13 poena protiv Cedevite odigrao i meč s Alkarom u kojem je ubacio pet poena. 

Sjajan je bio i Miralem Halilović. U porazu Zagreba od Šibenika, Halilović je ubacio 26 poena uz 13 skokova, dok je protiv Kvarnera u kojem su Mravi slavili pobjedu, ubacio 10 poena uz osam skokova i četiri asistencije.

Solidni učinci Đedovića, Mitrović odličan

Nihad Đedović je u protekloj sedmici odigrao dvije utakmice za Bayern. Prvo je u porazu od Maccabija u Minhenu ubacio 14 poena, da bi u pobjedi nad Ulmom u Bundesligi ubacio osam poena.

Montegranaro je u italijanskom prvenstvu savladao Brindisi, a sjajan je bio u ovom susretu Nemanja Mitrović, koji je ubacio 16 poena za svoj tim. Miroslav Todić je za Brindisi ubacio dva poena.

Solidne partije u Drugoj ligi Francuske pruža i Muhamed Pašalić. Protekle sedmice je njegov Reims odigrao dvije utakmice, a Pašalić je ubacio 12, odnosno pet poena. 

Mladi Emir Sulejmanović je u dresu Barcelone pružio jako dobru partiju. Iako je katalonski tim uvjerljivo poražen 100:64, Sulejmanović je odigrao dosta dobro, a susret je završio s 12 poena. 

Skromnu partiju je pružio Andrija Stipanović, koji je u porazu Trabzona od Selčuka ubacio dva poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.