Od improvizranog igrališta do najbolje petorke na EP-u

Mjesto odakle je sve počelo za Atića

Od improvizranog igrališta do najbolje petorke na EP-u

E. Škorić

Edin Atić uvršten je u najbolju petorku Evropskog prvenstva A divizije u Grčkoj.

Predvođeni Atićem, naši juniori su uspjeli da osvoje četvrto mjesto. Napravili su senzacionalan rezultat i na kraju je čak malo nedostajalo da pobijede Tursku u polufinalu.

Atić je briljirao na EP-u, u prosjeku je ubacivao 16 poena i imao je gotovo osam skokova i četiri asistencije po meču.

Nije igrao u našem posljednjem meču protiv Litvanije, u kojem smo poraženi, pa smo ostali bez brončane medalje. Inače, mladi bh. košarkaš je jedan od najvećih potencijala evropske košarke.

Jedan naš vjerni čitatelj nam je poslao fotografiju improviziranog igrališta “Solana” u mjestu Hadžići u Donjem Vakufu, gdje je Atić počeo svoje košarkaške korake. 

Atić je karijeru počeo u Donjem Vakufu u ekipi KK Promo, a iz ovog mjesta potiču i igrač Sarajeva Tarik Handžić, te juniorska reprezentativka i igračica SFK 2000 Aida Hadžić. 

Desetine djece i danas provode vrijeme na igralištu Solana, u nadi da će jednog dana nositi dres neke bh. reprezentacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.