OK BiH uz pomoć Olimpijske solidarnosti podržao KS BiH

Gest vrijedan hvale

OK BiH uz pomoć Olimpijske solidarnosti podržao KS BiH

Olimpijski komitet BiH (nebudžetski korisnik) je kao mnogo puta do sada podržao naše najbolje sportiste, ovaj put obezbijedivši sredstva za najtrofejniji timski sport u BiH kroz aplikaciju na projekat MOK-a.

Naime, na inicijativu Košarkaškog saveza BiH, a uz administrativnu i stručnu pomoć OK BIH, dana 05.09.2014.godine su odobrena sredstva Olimpijske solidarnosti na ime priprema košarkaške reprezentacije BiH za trening i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u košarci koje će se održati 2015.godine.

Cilj programa Team Support Grant je finansijski podržati kvalifikacije naseg tima za Olimpijske igre u Riu.

"Nadamo se da će odobrena sredstva druge tranše u visini od 15.000 USD koja su dio ukupne vrijednosti podrške od 60.000 USD barem djelimično pomoći u pokrivanju velikih troškova koje ima naša košarkaška reprezentacija, te da će ova saradnja OK BiH, Košarkaškog saveza BiH i Olimpijske solidarnosti MOK-a, biti primjerom buduće uspješne saradnje sportskih organizacija na svim nivoima," stoji u saopštenju OK BiH.

Ministarstvo civilnih poslova koje je nadležno za finansiranje vrhunskih sportista, sportskih strukovnih saveza i Olimpijskog komiteta BiH do današnjeg dana nije podijelilo mizerno mali grant za finansiranje i podršku gore navedenih organizacija i takmičenja, niti se ova odluka o raspodijeli nalazi na dnevnom redu naredne sjednice Vijeća ministara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.