Trener KK Kakanj za SportSport.ba

Pandža: Čestitam mojim momcima, ne smijemo da poletimo

S. Mlaćo

Košarkaši Kaknja večeras su u zaostalom susretu 9. kola Lige 10 savladali KK Spars sa 63:53, te upisali novu veoma važnu pobjedu.

Prva četvrtina pripala je Sparsima, ali su Kakanjci do kraja sjajnom igrom u odbrani, te efikasnom u napadu znalački došli do nove pobjede.

Njihov trener, inače selektor naše juniorske košarkaške reprezentacije, Josip Pandža imao je razloga za zadovoljstvo.

"Mogu biti zadovoljan. Igrali smo dobru odbranu, osim prve četvrtine u kojoj smo primili veliki broj poena. Uspjeli smo Sparse svesti na mali broj poena i zaustaviti njihove najbolje igrače. Imali smo i sreću jer su Sparsi nestvarno šutirali za tri poena, a mi smo u ritmu od šest pobjeda i naše je da ne poletimo, te radimo još više. Nadam se da ćemo protiv Sparsa igrati i u Ligi za prvaka, te da ćemo se tamo kvalificirati i mi i oni. Uvijek je lijepo igrati protiv njih, te i njima želim sreću, a mojim momcima čestitke na pobjedi", istakao je Pandža za SportSport.ba.

Za Kakanjce je ovo bila veoma važna pobjeda.

"Nama je primarni cilj da idemo u Ligu za prvaka, a sezonu nismo otvorili kako smo planirali. Mogu samo da čestitam svojim momcima i opet da pohvalim svoje pomoćnike Zameticu i Šabića koji su radili bez mene mjesec dana kada sam bio na Evropskom prvenstvu. Vidi se da momci nisu ni fizički ni košarkaški pali, te smo zato i došli do ove dvije pobjede, najprije nad Bošnjakom, a sada Sparsima", jasan je naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za juniore naša reprezentacija zauzela je šesto mjesto, a Pandža je zadovoljan ostvarenim rezultatom.

"Iz ovog ugla mislim da nam je falila malo veća rotacija za bolji rezultat. Šest mjesto za mene je veliki uspjeh sa tako malom rotacijom uz nesretnu povredu Sikiraša te tri igrača koja su mlađa godinu, a igrali su veliki broj minuta. Nažalost, zadnju utakmicu smo igrali loše jer smo fizički bili u katastrofalnom stanju, ali svemu u svemu ja sam zaista zadovoljan", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba trener KK Kakanj Josip Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi