Selektor BiH nakon pobjede protiv Koreje

Pandža: Momci su pokazali karakter i znanje

E. Čaušević

Bh. kadetska košarkaška reprezentacija večeras je ostvarila siguran trijufm na Svjetskom prvenstvu u Španiji protiv Južne Koreje.

Naši momci su se nakon poraza protiv Francuske sjajno resetovali, te su pokazali da je jučer bio samo loš dan. Nakon utakmice selektor Josip Pandža za SportSport.ba kazao je da nije bilo nimalo lagano vratiti se psihički nakon jučerašnjeg poraza od Francuske.

"Vjerujte da nije bilo nimalo lagano vratiti se nakon sinoćnjeg teškog poraza. Momci su pokazali karakter i znanje. Nije bilo lagano igrati na taj stil košarke Južne Koreje, pet malih igrača svi igraju dobro loptom, napadaju jedan na jedan dobro, šutiraju stalno za tri poena cijelu utakmicu je to bilo muka branit. Međutim, mi smo danas napadački bili dosta raspoloženi, imali smo rješenje za sve njihove odbrane. Čestitam svojim momcima, nije lagano vratiti se iz tako teškog poraza sinoć do tako velike pobjede danas koja nas vodi na drugo mjesto što nam jako olakšava dalji put. Dominirali smo u skokovima cijelu utakmicu, mi smo imali 49 sokova, a oni samo 14 to je ogromna razlika i tu mislim da smo slavili. Bilo je jako teško, ali mislim da smo zasluženo slavili", rekao je Pandža.

Našu selekciju u osmini finala Svjetskog prvenstva u utorak očekuje meč protiv Australije, a selektor priznaje da nije pratio utakmice ove selekcije.

"Moramo da vidimo Australiju, ja iskreno nisam pratio tu grupu jer smo bili u obavezama velikim. Imamo dan pauze, izanalizirat ćemo mi to dobro. Danas smo odigrali najbolju utakmicu na dosadašnjem dijelu prvenstva. Malo ćemo se odmorit i nadam se da ćemo svoj kvalitet i dalje pokazivat", dodao je Pandža.

Atmosfera u dvorani večeras je bila na vrhunskom nivou. Pandža je najavio da će u Zaragozu u narednim danima stići još bh. navijača, te da će podrška biti još veća.

"Fenomenalno je danas bilo biti dio ove atmosfere. Dolazi nam još pojačanja, naših ljudi što je bogatstvo. Našim ljudima malo treba da bi bili veseli i da bi se sjedinili. Stvarno im hvala ovim putem, puno su pomogli u današnjoj utakmici u ostvarivanju ove pobjede", zaključio je selektor BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti