Peršić: Rusija je favorit grupe, bit će veoma teško

Košarkaš Sparsa za Sportsport.ba

Peršić: Rusija je favorit grupe, bit će veoma teško

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je danas imena protivnika u kvalifikacijama za Eurobasket.

Naši momci nisu bili miljenici sreće u žrijebu i igrat će u grupi protiv Rusije i Švedske.

Košarkaš naše reprezentacije Dalibor Peršić smatra da je grupa veoma teška i da je Rusija favorit za prolaz dalje.

"Veoma teška grupa za nas siguno, posebno jer samo prva ekipa iz grupe prolazi. Rusija je velesila svjetske košarke i oni su favoriti, ne samo ovih kvalifikacija, već i Eurobasketa, ukoliko im se svi košarkaši odazovu", rekao je Peršić i nastavio:

"Švedska je sigurno ekipa koja se diže iz godine u godinu i nama će biti jako teško u ovoj grupi".

Peršić se prisjetio i utakmice naše reprezentacije protiv Rusije na prošlom Eurobasketu kada su naši momci uvjerljivo poraženi.

"Upravo ta utakmica pokazuje njihovu pravu snagu. Igrali su na tom prvenstvu bez šest ili sedam prvotimaca i ponovo su nas dobili. Zato i tvrdim da će biti jako teško ako oni budu kompletni", zaključio je Peršić.

Kvalifikacije za Eurobasket počinju u septembru ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi