Play Off siguran u Banjaluci, Banovićanke također slavile

Liga šest za košarkašice

Play Off siguran u Banjaluci, Banovićanke također slavile

E. Škorić

Košarkašice Play Offa slavile su u Banjaluci protiv ekipe Orlova sa 73:64.

Play Off je stigao do nove pobjede u trećem kolu Lige za prvaka. Gošće su opravdale ulogu favorita, pa su na kraju zasluženo trijumfovale.

U prvoj dionici, sa malo poena, Play Off je bio bolji sa 12:10. Na poluvremenu su gosti iz Sarajeva također vodili s dva razlike, a rezultat je glasio 31:29.

U nastavku Orlovima popušta koncentracija, Play Off se uspijeva rezultatski odmaknuti i mirno dočekati kraj utakmice.

Briljirala je Anđela Delić sa 27 poena i sedam skokova, dok ej Nikolina Babić ubacila 17 uz devet skokova i šest asistencija. Double-double učinak imala je Ivana Blažević, koja je ubacila 11 poena uz 12 skokova.

U redovima domaćeg tima daleko bolja od ostalih bila je Milena Rađenović sa čak 34 ubačena poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Košarkašice Banovića su sa 76:58 nadigrale Željezničar i zauzimaju drugo mjesto sa pet bodova. Play Off je vodeći sa maksimalnim učinkom od tri pobjede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi