Play Off slavio u Sloveniji

Pobjeda košarkašica Play Offa

Play Off slavio u Sloveniji

E. Škorić

Play Off je u gostima protiv Grosuplja stigao do druge pobjede u regionalnoj ligi.

Košarkašice Play Offa slavile su uvjerljivo, rezultatom 62:48, protiv slovenačke ekipe. Domaće koškarkašice vodile su 15:7 nakon prve dionice, ali je na poluvremenu bilo 24:23.

Treća dionica bila je presudna, pošto su gošće iz Sarajeva istu dobile sa 25:12, pa samim tim su na kraju ostvarile drugu pobjedu u regionalnom prvenstvu, a prvu su ostvarile također na gostovanju i to protiv makedonskog Badela u Skoplju.

Nikolina Babić i Nikolina Delić ubacile su po 17 poena, a Babić je imala i šest asistencija. Anđela Delić dodala je 13 poena, a Nikolina Džebo 12 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U sastavu Grosuplja je jedina dvocifrena bila Cecilia Nknemo Okoye. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.