Pobjeda na kraju kvalifikacija

BiH bolja od Makedonije.

Pobjeda na kraju kvalifikacija

A. Beganović, foto: A. Balić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo svladala je favoriziranu Makedoniju (83:71).

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je okončala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Izabranici Sabita Hadžića svladali su favoriziranu Makedoniju, te su tako došli do treće pobjede u osam odigranih susreta.

Prva četvrtina pripala je Makedoncima. Pero Antić bio je neriješiva enigma za naše reprezentativce tako da su Makedonci nakon 10 minuta imali prednost od pet poena (21:16).

Sve do sredine drugog perioda gosti su uspjevali sačuvati svoju prednost, a onda dolazimo do izjednačenja, a malo potom i do prednosti koju do kraja nismo ispuštali iz ruku. Na odmor se otišlo pri rezultatu 40:34 za naš nacionalni tim.

U trećoj četvrtini izabranici Sabita Hadžića održavali su prednost, da bi u posljednjem periodu susreta istu uspjeli povećati. U tom dijelu Makedonci su izgledali izgubljeno i kada e sve sabere i oduzme zasluženo smo slavili protiv nezainteresiranih gostiju.

U našem timu najefikasniji su bili Đedović sa 20, Bavčić sa 19 i Varda sa 15 poena, dok su Makedonce predvodili McCalebb sa 19 i Antić sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.