Položeno cvijeće na grob Mirze Delibašića

Pred otvaranje memorijalnog turnira "Mirza Delibašić"

Položeno cvijeće na grob Mirze Delibašića

A. Haznadarević

U sklopu memorijalnog košarkaškog turnira u sjećanje na najboljeg bh. košarkaša svih vremena Mirzu Delibašića, delegacije klubova učesnika su položile cvijeće na grob ovog velikog sportiste.

Pred večerašnje otvaranje turnira, koji će se igrati danas i sutra (14. i 15. septembar), predstavnici klubova učesnika su sa igračima položili cvijeće na grob legendarnog Kinđeta u Aleji velikana na sarajevskom groblju Bare.

Košarkaški klub Bosna će tako ove godine po osmi put organizovati turnir u čast velikana kluba, koji je u dresu sarajevskih Studenata odigrao skoro 700 utakmica, te postigao blizu 14.000 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.