Poraz Širokog u neizvjesnoj završnici protiv Sutjeske

Poraz Širokog u neizvjesnoj završnici protiv Sutjeske

D. Rakanović

Košarkaši Sutjeske savladali su u dramatičnoj završnici ekipu Širokog Brijega sa 79:76 u utakmici prvog kola kvalifikacionog turnira za Drugu ABA ligu.

Izabranici Mladena Vuškovića sjajno su otvorili utakmicu i nakon prvog perioda imali su prednost od osam poena razlike (22:14). U drugoj dionici Sutjeska uspijeva da smanji zaostatak, pa se na poluvrijeme otišlo sa pet poena prednosti za Široki (39:34). U trećem periodu igrači Sutjeske su se razigrali, dok je bh. predstavnik teško stizao do poena. Crnogorska ekipa u ovom periodu dolazi do potpunog preokreta i u četvrtu dionicu ulazi sa osam poena prednosti (58:50). 

Na otvaranju posljednjeg perioda Široki uspijeva napraviti seriju i stići do izjednačenja (61:61). Sutjeska se tada budi i sa sedam vezanih poena (67:61) ponovo stiče značajnu prednost četiri minute do kraja utakmice. Nije se predavao Široki, trojkom Marshalla došli su do samo dva poena zaostatka (69:67) na nešto više od dva minuta prije kraja. Ipak, već u narednom napadu istom mjerom uzvraća Lalović i odbija napad Širokog. U posljednjem minutu prava drama, u dva navrata Zubac je trojkama dovodio svoju ekipu na minimalni zaostatak, ali oba puta Sutjeska je imala odgovor i vraća prednost na svoju stranu.

Marshall je pogodio oba slobodna bacanja na devet sekundi prije kraja za samo jedan poen zaostatka (77:76). Igrači Širokog prave brzi faul na Laloviću koji je postigao jedno od dva slobodna bacanja (78:76). Imali su izabranici Mladena Vuškovića šansu preokret, ali su izgubili loptu. Vuković je fauliran dvije sekunde prije kraja i pogađa jedno od dva slobodna bacanja (79:76). Široki je imao šut za produžetak, ali Zubac nije bio precizan u šutu za tri poena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sutjesku je do pobjede vodio Brandon Johnson sa 22 poena, a pratili su ga Boris Lalović sa 13 i Marko Tejić sa 12 postignutih poena. 

U ekipi Širokog najefikasniji je bio Jure Zubac sa 20 poena, dok je Mateo Čolak postigao 14 poena. Dvocifreni su bili i i George Marshall sa 12 i Dario Drežnjak sa 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi