Preokret Partizana za prvu pobjedu u sezoni

Vrabac pet poena, double-double Zimića

Preokret Partizana za prvu pobjedu u sezoni

M. Šljivak

Košarkaši Partizana došlo su do prve pobjede u novoj sezoni ABA lige. Crno-bijeli su večeras u trećem kolu u Pioniru savladali MZT Skopje rezultatom 72:69.

Dobrih 18 minuta igrala se izjednačena košarka u Pioniru. Gosti međutim odlično odigravaju samu završnicu prve dionice i na odmor odlaze sa odličnih 11 poena prednosti, 49:38.

Održavao je MZT ovu prednost sve do finiša utakmice, kada domaći sjajnom odbranom dolaze do preokreta. Odlučujuće poene pogodio je Cvetković, a na drugoj strani je Simonovski promašio trojku za produžetak, te je Petar Božić na klupi beogradskog tima stigao do prve pobjede.

Bh. reprezentativac Adin Vrabac je za 19 minuta na parketu ubacio pet poena, Vanja Marinković sa 16 poena je predvodio Partizan, Aleksandar Cvetković je dodao 15, dok je kod makedonskog tima Daniel Stojanovski ubacio 14 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Tajfun je u drugom večerašnjem susretu savladao Krku s uvjerljivih 74:51. 

Emir Zimić je u ovom susretu ubacio 11 poena uz 12 skokova, dok je Imran Polutak ostao bez poena za tim iz Novog Mesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.