Radenković: Student je zasluženo slavio

Igrač KK Rudar nakon poraza

Radenković: Student je zasluženo slavio

D. Vejo

Ekipa Rudara iz Ugljevika nakon trijumfa protiv aktuelnog šampiona Prijedora, sinoć je pretrpjela poraz u Banjaluci od Studenta.

Gosti iz Ugljevika dobro su parirali domaćinu tokom prve četvrtine, a zatim su pali u nastavku. Znakove života davali su u trećem periodu, ali ni to nije bilo dovoljno da sitgnu rezultatski zaostatak.

Iako važe za veliko iznenađenje u prvenstvu ove sezone, iz tabora Rudara spuštaju loptu na zemlju, te kako kažu ima još mnogo da se igra.

"Student je bolje igrao. Mi smo malo umorni od Prijedora gdje smo igrali produžetak. Kratka rotacija, skraćena klupa i zasluženo je protivnik slavio. Nedostajao nam je visok igrač u rotaciji što su oni imali, dok mi ne. Na početku prvenstva ambicija je bila opstanak u ligi, ali kako je vrijeme odmicalo, smatram da ćemo se boriti za sredinu tabele", zaključio je za SportSport.ba košarkaš Rudara, Aleksandar Radenković.

U narednom kolu, Rudar će gostovati ekipi Kozare u Aleksandrovcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi