Radivoj Korać siguran protiv Play Offa

MŽRKL, 4. kolo

Radivoj Korać siguran protiv Play Offa

Play Off Happy poražen je u posljednjem susretu 4. kola međunarodne ženske regionalne košarkaške lige. 

Poraz izabranicama Gorana Loje (84:50) nanio je dosad neporaženi Radivoj Korać, a na početku susreta igralo se u serijama u kojima su dominirale srbijanske šampionke. 

Radivoj Korać je meč otvorio sa sedam vezanih poena, a u nastavku Sarajke su se primakle na 9:10. Ipak, slijedi nova serija koševa Koraća za 18:9 i na početku druge četvrtine već nedostižnih 31:14. 

Nakon utakmice trener gostiju Goran Lojo je čestitao ekipi Radivoja Koraća na zasluženoj pobjedi, istakavši da je presudilo iskustvo. 

"Čestitike ekipi Radivoja Koraća na zasluženoj pobjedi. U ovom trenutku imaju mnogo iskusniju ekipu od nas što je bilo i presudno u ovom susretu", istakao je Lojo. 

U redovima Play Off Happyja najviše se istaknula Anđela Delić sa 13 ubačenih poena, dok je Nikolina Džebo ubacila jedan manje. Na drugoj strani bolja od ostalih bila je Bučevac sa 18 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.