Službeno: NBA šampion novo pojačanje Igokee

Službeno: NBA šampion novo pojačanje Igokee

D. Rakanović

Prvak Bosne i Hercegovine ekipa Igokee angažovala je možda i najveće pojačanje u svojoj istoriji, pošto je krilni košarkaš Dorell Wright potpisao ugovor.

Wright, koji ima 11 godina iskustva igranja u NBA ligi, izabran je na draftu kao 14. pik od strane Miamija, a dvije godine kasnije osvojio je šampionski prsten sa ovom ekipom. Pored toga u NBA ligi nastupao je za Golden State, Philadelphiju i Portland, a igrao je i u Kini u ekipi Fly Dragonsa.  

Ovaj 31-godišnji krilni košarkaš pokušao je tokom ljetne lige da se izbori za ugovor u LA Clippersima, ali nije uspio.  

Najbolju sezonu karijere odigrao je 2010/11 u Warriorsima kada je prosječno postizao 16,4 poena, uz 5,3 skokova i tri asistencije po meču. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ukupno u NBA karijeri prosječno je postizao 8,4 poena, uz 3,8 skokova i 1,5 asistencija na 549 utakmica.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi