Centar bh. tima

Stipanović: Boljeg trenera nismo mogli poželjeti

Centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Andrija Stipanović među prvima je stigao na pripreme našeg nacionalnog tima koje su počele danas okupljanjem u hotelu Crystal na Ilidži.

"Raspoloženje je super, pogotovo nakon neuspjeha, ili bolje reći uspjeha, prošlog ljeta. Mislim da smo zaista završili sa lijepim uspomenama, tako da se tomu veselili cijelu godinu, ja sigurno, a vjerujem i drugi momci. Očekivanja su velika, ali prije svega mi je drago da sam došao tu, da ću vidjeti sve momke, i da ćemo dobro trenirati, te ostvariti taj cilj i kvalifikacije završiti na prvom mjestu", rekao je centar našeg nacionalnog tima kojeg smo ne tako davno sreli i na ulicama Rio de Janeira u dresu košarkaške reprezentacije naše domovine.

Stipanović nikada nije sarađivao sa novim bh. selektorom, ali očekuje da će saradnja biti na jednom visokom nivou.

"Sa njim nikada nisam radio, ali on je provjereno ime u evropskoj košarci. Mislim da boljeg trenera nismo mogli poželjeti i mislim da ćemo sa njim maksimalno iskoristiti naš potencija", kazao je Stipanović koji je sezonu završio u turskom Gaziantepu.

Glavni konkurent za prvo mjesto u kvalifikacijama našoj selekciji biti će reprezentacija Velike Britanije koja u svom sastavu ima dva NBA igrača.

"Danas može svako svakoga da dobije. Ako se mi spremimo maksimalno, i sa pravim Mirzom i Đedovićem, i ako budemo igrali pravu košarku, ne trebamo se bojati nikoga pa tako ni Velike Britanije", zaključio je na kraju razgovara za SportSport.ba Andrija Stipanović, košarkaški reprezentativac naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.