Tajvan nemilosrdno pregažen

BiH slavila pobjedu

Tajvan nemilosrdno pregažen

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprzentacija BiH pobijedila je Tajvan 105:75 u meču za razigravanje od 9. do 16. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Iako poraz od Australije još uvijek boli, naši momci nisu dozvolili da Tajvan to iskoristi, već su potpuno pregazili današnjeg rivala.

Od prvog trenutka bh. tim je dominirao. Nakon prve dionice imali smo šest poena prednosti i usprkos probleima s ličnim greškama Džanana muse, uspjeli smo dodatno prednost povećati do odlaska na odmor.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom naše selekcije 44:26, a dominacija je nastavljena i u nastavku meča.

Musa je krenuo poenima u nastavak. Ipak, sudije su mu jao brzo dosudile četvrtu ličnu gršku, ali to našim momcima nije smetalo, već je prednost rasla iz napada u napad, da bi se u posljednju dionicu ušli s 21 poen prednosti u korist naše selekcije, 66:45.

Bez većih problema je naš tim dovršio posao u ovom duelu. Prednost je rasla iz napada u napad, te smo na kraju uvjerljivo slavili i sutra ćemo ponovo igrati protiv Dominikanske Republike.

Džanan Musa je predvodio naš tim s 50 poena u ovom meču, a Lin je na drugoj strani ubacio 30.

Borba za plasman:

BiH - Tajvan 105:75

BIH: Alikadić 14, Mutić 3, Vlačić 1, Barukčija 2, Kočić, Čerkezović 6, Čampara 10, Musa 50, Bačvić 6, Mirković 4, Cvitanović 5, Janković 4. 

Tajvan: Hsieh, Lin 2, Kao, Tang 10, Chen, Y.Chen 14, Han 8, Lin 30, Chang 2, F.Chen, Wu 7, Morrison 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi