Press konferencija Sparsa

Trbić: Nismo imali podršku onih koji su nam obećali pomoć

E. Škorić

Košarkaški klub Spars održao je danas press konferenciju, a govorilo se o minuloj sezoni, ambicijama za novu sezonu, te je potpisan sponzorski ugovor s BH Telecomom.

Nedim Selimović, direktor Sparsa, govorio je o strategiji za narednu sezonu.

“Što se tiče prošle sezone, naš klub je uspješno završio sezonu, pogotovo u omladinskim selekcijama gdje smo dominantni u Bosni i Hercegovini. U posljednjih pet godina, Spars je osvojio, od 15 zlatnih medalja, 13 te 2 srebra. Podmlađena juniorska ekipa napravila je dobar rezultat u okviru juniorske Eurolige. Mi ćemo do kraja mjeseca napraviti plan i strategiju za narednu sezonu. Vidjet ćemo u kojem ćemo sastavu krenuti u narednu sezonu, s obzirom na to da postoji veliki interes drugih klubova za naše igrače.”

Novinarima se obratio i Marko Trbić, trener u omladinskom pogonu.

"Ja bih se samo osvrnuo na jednu stvar. Napravili smo strategiju za omladinski pogon, a prvi tim smo htjeli uz pomoć iskusnijih igrača promovirati mlade igrače. Nažalost, nismo imali podršku ljudi koji su nam obećali pomoć. Naredne sezone ćemo imati jednog ili dva igrača, koji će svojim iskustvom pomoći mladim igračima da stasaju i napreduju u narednoj sezoni. Proizvodimo nove igrače, imamo skupinu talentovanih igrača, koji bi u narednim godinama trebali biti okosnica našeg tima.”

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Na kraju press konferencije upriličeno je potpisivanje ugovora s BH Telecomom, koji i dalje podržava sve uspješne sportiste i sportske kolektive u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi