Tri nova imena u ekipi Bosne Royal

Dva Amerikanca i jedan Crnogorac

Tri nova imena u ekipi Bosne Royal

D. Rakanović

Košarkaši Bosne Royal pripremaju se u Sarajevu za predstojeću sezonu u kojoj ih očekuje nastup u tri takmičenja, domaćem prvenstvu, Drugoj ABA ligi i kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. 

Pod palicom novog trenera Aleksandra Damjanovića igrači već sedam dana marljivo rade kako bi se što bolje pripremili za izazove u predstojećoj sezoni. 

Ekipi su se ovih dana priključila dvojica Amerikanaca DeVon Walker i Cory Bradford, te Crnogorac Milija Miković.

DeVon Walker igra na pozicijama dva i tri. Ovo mu je prva sezona u Evropi, a igrao je u NCAA ligi za Troy University.

Cory Bradford je 38-godišnji bek šuter koji iza sebe ima izuzetno bogatu karijeru. Nastupao je, između ostalih, za francuske timove Dijon i Besancon, a igrao je i u ekipama u Kolumbiji, Kipru, Meksiku, Mađarskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Miković je 23-godišnji krilni centar koji je prošle godine nastupao za Tajfun u Sloveniji, a karijeru je počeo u redovima Mornara iz Bara. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U narednih nekoliko dana očekuje se i dolazak Gorana Ikonića, koji je veoma blizu dogovora sa čelnicima kluba.

Bosna će uskoro krenuti sa pripremnim utakmicama, a već 2. septembra će igrati protiv Igokee u Laktašima, a već 19. septembra će Bosna Royal igrati protiv njemačkog Ludwisburga, u okviru prvog kola kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti