Tuzlaci žele jednom savladati Igokeu

Sloboda spremna za polufinale play-offa

Tuzlaci žele jednom savladati Igokeu

U polufinalu play-offa košarkaškog prvenstva BiH snage će odmjeriti aktuelni prvak BiH Igokea i tuzlanska Sloboda. 

Prvi susret je na rasporedu u subotu od 20 sati u dvorani u Laktašima gdje je Igokea već pobijedila Slobodu sa 76:52. Igosi su bili ubjedljivi i u Mejdanu gdje su slavili sa 84:64. Ipak, pred novi, treći duel, u taboru crveno-crnih tinja nada za jednom pobjedom nad timom Željka Lukajića.

„Igokea je apsolutni favorit. Imaju mnogo bolji tim, ali mi smo plasmanom u Ligi 6 i polufinale play-offa ostvarili svoje ciljeve. Nećemo se predati, želimo bar jednu pobjedu nad renomiranim protivnikom“, izjavio je trener Damir Mulaomerović.

U staru formu u meču sa Širokim vratio se Almir Hasandić, motorna snaga Tuzlaka, MVP regularnog dijela lige. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Slažem se sa trenerom da je Igokea favorit, ali... Mi ćemo se boriti i učiniti sve da dođemo do pobjede. U prethodne dvije utakmice ubjedljivo smo poraženi, ali to ne mora ništa značiti“, kaže Almir Hasandić.

Sloboda će u utorak 19. maja u 19 sati na svom parketu dočekati Igokeu u drugoj utakmici play-offa, a crveno-crni momci su bez ikakve sumnje zaslužili podršku dupke punog Mejdana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.