Vuković: Neiskustvo i pad u igri razlog poraza

Košarkaši Kozare upisali novi poraz

Vuković: Neiskustvo i pad u igri razlog poraza

D. Vejo

U okviru 11. kola Prve muške lige Republike Srpske, košarkaši Kozare poraženi su na svom parketu od ekipe Teslića rezultatom 73:81. 

Budući da su jedni drugima konkurenti u borbi za opstanak, oba tima su od samog starta krenula silovito u utakmicu, na sve ili ništa. Prvu četvrtinu obilježilo je odmjeravanje snaga između protivnika, što pokazuje i mali broj poena u istoj. Druga četvrtina pokazuje veću želju gostiju za pobjedom. Dobrom odbranom i kontra napadom, tim iz Teslića odlazi na odmor sa blagom prednošću.

Na početku druge dionice, činilo se kao da će domaćin do iznenađenja. Uspjeli su da stignu prednost gosta, pa čak i da povedu. Zadnja dionica prošla je u znaku gostujuće ekipe. Veliki presing i dosta trčanja, bili su ključni faktor da se rezultatski odvoje i tako mirno utakmicu privedu kraju. 

Za novi poraz gradiščanaca po svemu sudeći uzrok je neiskustvo i slaba fizička sprema.

"Izgubili smo od glavnih konkurenata u borbi za opstanak. Neiskustvo i pad u igru doveli su do toga da pretrpimo novi poraz i tako dovedemo sebe u neugodnu situaciju na tabeli", rekao je za SportSport.ba bek gradiščanaca, Neven Vuković.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Saša Damjanović, koji je postigao 18 poena, dok je u protivničkoj ekipi to bio Grček, sa postignutih 24 poena. Ovim porazom, košarkaši Kozare imaju skor od četiri pobjede i šest poraza u prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi