Zeničanke korak bliže finalu dogiravanja za prvaka

Čelik poveo protiv Jedinstva u seriji

Zeničanke korak bliže finalu dogiravanja za prvaka

E. Škorić

Košarkašice Čelika slavile su protiv Jedinstva u prvom polufinalnom susretu doigravanja za prvaka BiH.

Zeničanke su u Areni bile ubjedljive protiv gošća iz Tuzle, a meč je završen rezultatom 97:57. Čelik je apsolutni favorit i definitivno bi bilo pravo čudo da Zeničanke ne odu u finale.

Od početka današnje utakmice domaće košarkašice bivaju bolje. Nakon prve četvrtine rezultat je glasio 29:10, a nan poluvremenu su Zeničanke imale 52:26 vodstvo. Do kraja su mirno priveli utakmicu.

Najbolja je kod domaćih bila Irma Rahmanović sa 17 poena, šest skokova i tri asistencije. Inače, ona je igrala protiv bivšeg kluba. Njena sestra Maida ubacila je 15 poena, dok je Anida Ćorović ubacila 14 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kod Tuzanki najefikasnija je bila Anela Alagić sa 17 poena. Dženita Ikanović je ubacila 13, a po 11 Melisa Brčanović i Jasmina Ahmetegović.

Druga utakmica u seriji igra se već u utorak, a Čelik će gostovati u Tuzli. U drugom polufinalu se sastaju Play Off i Brčanka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.