ŽKK Čelik želi odbraniti naslov prvaka BiH

Derbi prvenstva u Sarajevu

ŽKK Čelik želi odbraniti naslov prvaka BiH

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u subotu u 18 sati u Sarajevu, imaju priliku već u 7. kolu Lige 6 za prvaka BiH, doći do novog trofeja, odnosno odbrane naslova prvaka Bosne i Hercegovine. 

Zeničke košarkašice gostuju sastavu Play off Happy, posljednjih godina jedinom pravom konkurentu na domaćoj sceni. 

Sastav kojeg vodi trener Slobodan Kecman uz povoljan rezultat iz ovog meča (a to je i poraz do šest poena obzirom da je u Zenici bilo 72:66) želi kompletirati duplu krunu, te nakon nedavnog trofeja pobjednika Kup-a BiH osvojiti i drugu uzastopnu titulu prvaka naše države.

 "Nadam se da će utakmica sa Play off-om biti interesantna. Susret u Zenici koji smo slavili sa šest poena nije pravo mjerilo odnosa kvaliteta i igre. Mislim da možemo puno bolje, oni koliko mogu bolje, to ne znam. Mi možemo biti i puno agresivniji i konkretniji u svakom pogledu. Dvije igračice iz startne petorke su nam se oporavile, a to su Aida Kalušić i Jasmina Bigović i to nam daje veliki optimizam. Dat ćemo sve od sebe, idemo u Sarajevo po pobjedu", izjavio je danas na press konferenciji Slobodan Kecman.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Sve igračice su spremne za ovaj susret, dobro se radilo u prethodnom periodu, a trener ističe kako "idu korak po korak" i neće se omesti u onome što su naumili, a to je odbrana titule prvaka BiH. Šest poena prednosti iz prvog dijela Lige 6 za prvaka, Kecman ne smatra nikakvom zalihom, već njegov sastav ide da se igra i pobjedi. Po njegovim riječima, utakmica protiv ŽKK Play off Happy je "kao i svaka druga", te s toga u njegovom sastavu nema posebne napetosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.