Zrinjski počeo sa pripremama: Cilj plasman u finale lige BiH

U Mostaru održana konferencija za novinare

Zrinjski počeo sa pripremama: Cilj plasman u finale lige BiH

D. Rakanović

Košarkaši Zrinjskog počeli su danas sa pripremama za novu sezonu u kojoj će nastupati u Drugoj ABA ligi i prvenstvu Bosne i Hercegovine. 

Trener Vlašić je na konferenciji za novinare istakao kako vjeruje da će Zrinjski imati bolju ekipu u odnosu na prošlu godinu.

"Sljedeće sedmice priključiće nam se još nekoliko igrača i tada ćemo biti u punom pogonu. S optimizmom krećemo s radom u stvaranje nove ekipe koja će odgovoriti na izazove koji nas čekaju u domaćoj ligi i regionalnom takmičenju", rekao je Vlašić. 

Veliko pojačanje za Zrinjski biće nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Šutalo, koji vjeruje da će svojim iskustvom pomoći mladim igračima. 

"Jedan od glavnih razloga što sam prihvatio ponudu Zrinjskog jeste to što sam prepoznao ambicije kluba koji raste iz godine u godinu. Vjerujem da ću svojim iskustvom doprinijeti ostvarenju ciljeva kluba i da ću pomoći mladim igračima da postanu bolji košarkaši", rekao je Šutalo.

U novoj sezoni Zrinjski će biti jači i za krilnog igrača Ivana Miličevića koji dolazi iz Kvarnera. 

"Izuzetna mi je čast što sam potpisao za Zrinjski. Nadam se da ću svojim igrama pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Očekujem da ću ovdje steći afirmaciju koju prijašnjih godina u Rijeci nisam stekao", rekao je Miličević. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Direktor kluba Vedran Odak je rekao da je cilj napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu kada je Zrinjski zaustavljen u polufinalu prvenstva BiH, i opravdati poziv u Drugu ABA ligu. 

Na prozivci se treneru Hrvoju Vlašiću se odazvalo 12 košarkaša:  Vedran Princ, Marko Šutalo, Ivan Miličević, Ivan Begić, Ali Demić, Daniel Zovko, Mario Petrić, Davor Božić, Dario Obradović, Ivan Kuzman, Josip Golemac i Ivan Barać. Američki dvojac, Michael Mallory i Torrion Brummit, te pojačanje iz crnogorskog prvenstva, tamošnji MVP lige,  Marko Ljuljić, ekipi će se priključiti do kraja sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi