Zvezda odbranila naslov ABA lige

Mega nemoćna i u trećoj utakmici

Zvezda odbranila naslov ABA lige

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su naslov ABA lige pošto su i u trećoj utakmici slavili protiv Mega Leks.

Mega nije uspjela da pruži neki žešći otpor Zvezdi, koja je u finalnoj seriji ABA lige ostvarila tri lagane pobjede.

U prvom meču Zvezda je uz malo poteškoća slavila sa 95:88, u drugoj je razbila povredama desetkovanog rivala sa 93:74, da bi večeras crveno-bijeli trijumfovali rezultatom 61:49.

Na samom početku Zvezda pravi seriju i stiže do plus devet (18:9), a na kraju prve dionice rezultat je glasio 24:16 u korist gostiju iz Beograda.

Mega se vraća u drugoj četvrtini, dolazi i do vodstva, ali na poluvremenu Zvezda ima plus tri (37:34).

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U trećoj četvrtini samo 15 poena, što je zaista nevjerovatno, a Zvezdi je pripao taj period rezultatom 9:6. Nije bilo ništa bolje ni u zadnjih 10 minuta, ali je Zvezda sačuvala prednost i stigla do drugog trofeja u ABA ligi.

Miller je s 15 poena predvodio Zvezdu i on je jedini večeras bio dvocifren u gostujućem timu, dok je zagorac ubacio 21 u timu domaćih. Ivanović je dodao 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti