Adriano, Messi, Real, Anderlecht, susret na Etihadu

Sve što je obilježilo grupnu fazu Lige prvaka

Adriano, Messi, Real, Anderlecht, susret na Etihadu

E. Škorić

Najboljim igračem grupne faze Lige prvaka proglašen je Luiz Adriano.

Sjajni brazilski napadač je u dresu Šahtara, u šest utakmica grupne faze, postigao čak devet golova i zaslužio je titulu najboljeg igrača grupne faze.

UEFA je izabrala i neke druge, zanimljive titule vezane za grupnu fazu. Real je proglašen najboljom ekipom, a najbolja utakmica je ona između Manchester Cityja i Bayerna (3:2) na Etihadu.

Broj koji je obilježio grupnu fazu je 75, što označava broj golova Lionela Messija u Ligi prvaka, koji je iza sebe ostavio legendarnog Raula Gonzalesa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Napravili smo malo sportsko čudo”, je izjava Gianluigija Buffona nakon pobjede nad Olympiakosom i tu izjavu UEFA smatra najboljom za vrijeme utakmica grupne faze.

Nagrada “comeback”  pripada igračima Anderlechta, koji su na Emiratesu od 0:3 stigli do 3:3. Najbolji veteran je Francesco Totti iz Rome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.