Alen Halilović novi igrač West Hama?
Foto: EPA

Halilović prelazi u West Ham

Alen Halilović novi igrač West Hama?

M. Šljivak

Alen Halilović karijeru će nastaviti u ekipi West Hama.

Kako navodi katalonski Sport, mladi reprezentativac Hrvatske, dogovorio je transfer u redove londonskog West Hama.

Tim kojeg s klupe predvodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić, navodno je kupio 19-godišnjeg veznjaka od Barcelone za 7,5 miliona eura, te će Halilović karijeru nastaviti u Premiershipu.

Ovaj list navodi kako u ugovor s West Hamom postoji opcija da se mladi fudbaler vrati u Barcelonu, ali za 10 miliona eura.

Halilović je karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu. Odlične igre za mladi tim, te debi u prvom timu Modrih, donijeli su mu 2014. godine transfer u redove katalonskog velikana.

Tim s Nou Campa je za njegove usluge platio preko dva miliona eura, ali priliku za igru u prvom timu nije dobio.

Igrao je Halilović za B tim Barcelone. To ga nije zadovoljilo, te je odlučio da napusti klub i da sreću potraži u West Hamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako se spominjao kao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Halilović je odabrao da igra za Hrvatsku, za koju je odigrao sedam utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.