Alonso: Slab sam na neke bivše saigrače

Jedan od njih je i Luka Modrić

Alonso: Slab sam na neke bivše saigrače

Sjajni vezni fudbaler Bayerna iz Minhena Xabi Alonso još uvijek igra na veoma visokom nivou, bez obzira što će ove godine napuniti 35 godina.

On je u karijeri igrao za nekoliko evropskih velikana, među kojima su Liverpool, Real Madrid, te danas Bayern. Poručuje da mu je nekoliko bivših saigrača ostalo u srcu te da je na njih slab.

"Slab sam na neke saigrače, a Gerrard je bio jedan od njih. U Madridu je Luka igrač kojeg obožavam, volim ga i kao osobu i kao igrača. Moj heroj je i Sergio Ramos, a u Bayernu je to, zbog načina igre i osobnosti, Philipp Lahm. Pridaje mu se malo značaja, a ključan je za klub", rekao je Alonso pa pohvalio Modrića:

"Slab sam na Luku, ključan je igrač, fundamentalan. Jasno se vidi kada je na terenu, a kada ga nema. Ima sve: dodavanje, dribling, kolektivnu igru, pokrivanje igrača. U svemu je jako dobar. Trebalo mu je vremena, ali jednom kad se prilagodio, postao je temelj ekipe".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi