Arda Turan se povrijedio na pripremama Barcelone

Povrijedio desni gležanj tijekom treninga

Arda Turan se povrijedio na pripremama Barcelone

Arda Turan zadobio je povredu na pripremama Barcelone za novu sezonu u španskoj Primeri. 

Turski reprezentativac, koji je u ljetnom prijelaznom roku u Kataloniju stigao iz madridskog Atletica, jučer je tokom jutarnjeg treninga povrijedio gležanj i primoran je odsustvovati jedno vrijeme. 

Turan će zbog FIFA-ine kazne morati pričekati još neko vrijeme na službeni nastup u dresu Barcelone, a nije isključena ni mogućnost da bude poslan na posudbu do januara 2016. godine. To je u razgovoru za tamošnje medije potvrdio i Josep Maria Bartomeu. 

"Moguće je da ode na posudbu. Konačnu odluku će donijeti trener Luis Enrique. Ako ode na posudbu, biće to tim koji nema pravo nastupa u Ligi prvaka", istakao je predsjednik katalonskog kluba. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrijedi istaći da je Turan prije dolaska u Barcelonu odbio ponude PSG-a i Chelseaja, a pored Atletico Madrida u svojoj dosadašnjoj karijeri još je nastupao za Manisu i Galatasaray. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.