Arnautović postaje najplaćeniji Čekićar ikada
Foto: EPA

Nakon ljekarskih pregleda potpisuje za West Ham

Arnautović postaje najplaćeniji Čekićar ikada

Austrijski reprezentativac Marko Arnautović bi danas trebao biti podvrgnut ljekarskim pregledima u West Hamu, a ukoliko sve prođe kao što je i planirano, on će potpisati ugovor s ovim londonskim klubom.

Arnautović će u West Ham stići iz Stokea u kojem je proveo posljednje četiri sezone, a Grnčari bi od njegovog transfera trebali inkasirati oko 24 miliona funti.

Sjajni napadač će tako postati najplaćeniji igrač u historiji West Hama, s obzirom da će on u ovom klubu imati mnogo veću platu od one koju ima, trenutno najplaćeniji, Andy Carroll.

Naime, Carroll trenutno prima 90.000 funti sedmično, dok će Arnautović u West Hamu zarađivati oko 140.000 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 28-godišnjak je u svojoj dosadašnjoj seniorskoj karijeri nastupao za Twente, Inter, Werder Bremen i Stoke City, te je standardni reprezentativac Austrije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi