Balotelli ima problema s težinom
Foto:EPA

Da li Mihajlović u red može dovesti "zločestog dečka"?

Balotelli ima problema s težinom

S. Bošković

Trener Milana Siniša Mihajlović rekao je da Mario Balotelli mora popraviti fizičku spremu, iako je odigrao impresivnu partiju pri povratku na San Siro.

Balotelli se vratio u Milan, na jednogodišnju posudbu iz Liverpoola, a u prijateljskoj utakmici protiv četveroligaša Modene postigao je sjajan gol, te asistirao za još jedan. Rossoneri su slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. 

Iako je potpredsjednik Milana, Adriano Galliani hvalio ponašanje ovog fudbalera nakon povratak u Italiju, Siniša Mihajlović smatra da ova predstava italijanskog napadača ne znači da je spreman igrati svih 90 minuta u Seriji A.

"Nije igrao dugo i mora se još popraviti. Trenira dobro i fizički testovi su zadovoljavajući, ali ima tri kilograma viška. Na dijeti je i kad bude spreman igrat će", rekao je Mihajlović za talijanske medije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Balotelli je imao užasnu sezonu u Liverpoolu, te je Rodgers jedva čekao da ga se riješi. Redse nije zadovoljio igrama na terenu, ali ni ponašanjem pored terena. Ipak, u Milanu smatraju da problematičnog napadača mogu dovesti u red.

Nakon reprezentativne pauze Milan čeka susret protiv gradskog rivala Intera, te ostaje vidjeti da li će Balotelli dobiti priliku na terenu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.