Barca i PSG u osmini finala, Messi blistao
Foto: EPA

Grupa F Lige prvaka

Barca i PSG u osmini finala, Messi blistao

E. Škorić

Barcelona i PSG su očekivano slavili u susretima četvrtog kola grupe F Lige prvaka.

Barcelona je u Amsterdamu s 2:0, sasvim očekivano, bila bolja od Ajaxa i tako zadržala bod zaostatka za vodećim PSG-om na tabeli.

Junak gostiju bio je - Lionel Messi. Sjajni Argentinac je u 36. minuti postigao gol na ubačaj Marca Bartre, da bi u 76. pospremio loptu u mrežu na asistenciju Pedra.

Imao je Messi, ali i Barca, još pregršt šansi, no ostalo je 2:0, što je svakako zadovoljavajuće za klub koji je u maloj rezultatskoj krizi. Dodajmo da je Messi sada najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena, odnosno sa 71 golom se izjednačio s Raulom.

PSG je ranim golom Edinsona Cavanija savladao APOEL na Parku Prinčeva. PSG i Barca su osigurali osminu finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa F, 4. kolo:
Ajax - Barcelona 0:2 (Messi 36, 76)
PSG - APOEL 1:0 (Cavani 1)


Goal Messi - Ajax 0-1 Barcelona - 05-11-2014 by Super-By
Goal Messi - Ajax 0-2 Barcelona - 05-11-2014 by Super-By

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.