Barca sada uz novac za Coutinha nudi i jednog igrača
Foto: EPA

Andre Gomes u Liverpoolu?

Barca sada uz novac za Coutinha nudi i jednog igrača

E. Čaušević

Barcelona već nekoliko dana pokušava da dogovori transfer Philippea Coutinha iz Liverpoola, no Redsi ne žele olako da puste svog najboljeg igrača.

Nakon što je Neymar napustio Nou Camp i prešao u PSG za nevjerovatnih 222 miliona eura postalo je jasno da će Barca morati pronaći zamjenu za Brazilca koji je bio važna karika ovog tima. Prva želja Katalonaca je Coutinho koji ima želju da pređe u Barcu, no problem predstavljaju Liverpool i Jurgen Klopp koji ne žele da puste svog najboljeg igrača.

Španski mediji prenijeli su jučer da će katalonski klub ponuditi oko 100 miliona eura za Brazilca što Redsi neće moći odbiti. Barcina delegacija nalazi se u Engleskoj gdje pregovaraju sa Liverpoolom, a navodno došli su do nove ideje kako da nagovore klub s Anfielda da pusti Coutinha.

Naime, Barcelona je spremna da plati oko 70 miliona eura za brazilskog fudbalera, te da u suprotnom pravcu pošalje Andre Gomesa koji nije oduševio u Barci nakon što je prošlog ljeta stigao iz Valencije. Ovim potezom Barcelona bi jednim udarcem "ubila" dvije muhe jer je poznato da Kataloci žele prodati Gomesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi