Barcelona je upropastila veliki transfer

Mogli dovesti Modrića

Barcelona je upropastila veliki transfer

M. Šljivak

Veznjak Real Madrida Luka Modrić bio je jako blizu prelaska u Barcelonu 2008. godine.

Ovo je španskim medijima otkrio Bojan Krkić, otac nekadašnjeg fudbalera Barcelone Bojana Krkića mlađeg, koji je radio kao skaut katalonskog kluba.

"Imali smo transfer pred realizacijom. Modrić je bio igrač s pravim pobjedničkim mentalitetom, ali klub nije mislio na budućnost, već se želio uspjeh na kratke staze. Gledali smo ga, raspitivali se kod Zvonimira Bobana, koji je tvrdio da će Modrić biti velika zvijezda. To se na kraju i ostvarilo, ali je klub zakazao u njegovom dovođenju i on je otišao u Tottenham", rekao je Krkić.

Spursi su doveli Modrića za 20 miliona eura, a prodali su ga za 15 miliona više četiri godine kasnije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi