Barcelona uvjerljiva protiv Leganesa
Foto: EPA

Katalonci slavili sa 3:0

Barcelona uvjerljiva protiv Leganesa

Ekipa Barcelone savladala je u gostima Leganes sa 3:0 u okviru 12. kola španske La Lige. 

Katalonski klub je do prednosti u ovom susretu stigao u 28. minuti kada je oporavljeni Luis Suarez odlično reagirao u šesnaestercu domaćih i bez problema načeo mrežu Leganesa, a pri rezultatu 1:0 se i otišlo na odmor. 

Na novi gol čekalo se do 60. minute. Za Barcelonu je ponovo bio strijelac sjajni Urugvajac, da bi u posljednjoj minuti utakmice Paulinho na asistenciju Messija postavio konačnih 3:0.

Barcelona se ovim trijumfom dodatno učvrstila na liderskoj poziciji i nakon nepunih 12 kola ima sedam bodova više od drugoplasirane Valencije, dok je Leganes ostao na devetom mjestu.

U sljedećem kolu Barcelonu očekuje okršaj sa Valencijom, dok će Leganes na megdan Celti iz Viga. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 12. kolo:

Leganes - Barcelona 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi