Barci velika tri boda na vrelom gostovanju u Madridu

Pobjeda Katalonaca

Barci velika tri boda na vrelom gostovanju u Madridu

E. Škorić

U derbiju 24. kola španske La Lige snage su odmjerili Atletico i Barcelona, a Katalonci su na kraju ostvarili veliku pobjedu.

Prvih 10 minuta utakmice ne donosi ništa bitno, a prva šansa viđena je u 16. minuti. Antoine Griezmann je šutirao, ali je na vrijeme izlokiran od gostujuće odbrane. 

U 38. minuti Messi je izveo slobodnjak, Oblak je dobro odbranio i izbacio u korner. U završnici prvog dijela Pique poslije ubačaja iz kornera puca, Oblak se opet istakao.

U četvrtoj minuti nastavka Suarez je imao šansu, no neprecizan je. Ubrzo na drugoj strani Griezmann prijeti, Ter Stegen je odbranio. 

Do 64. minute mreže su mirovale, a onda Rafinha jednu odbijenu loptu posprema u mrežu Atletica za slavlje Katalonaca, da bi samo šest minuta kasnije Atletico izjednačio.

Diego Godin je ubačaj Kokea ispratio i glavom loptu smjestio u mrežu za 1:1. U ostatku utakmice Barca je više napadala, bila konkretnija, da bi u 87. minuti Messi zabio za pobjedu Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon nepotpunog 24. kola, Barca je vodeća sa 54  boda, dva manje imaju i Real Madrid, te Sevilla, s tim da Kraljevi imaju dvije utakmice manje. Atletico je četvrti sa 45 bodova.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi